Egzekucja administracyjna obowiązków niepieniężnych nakładanych w drodze decyzji Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w sprawach naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych - Miłosz, Michał (PRAWO i WIĘŹ, 2020)
Przedmiotem opracowania jest analiza problematyki egzekucji administracyjnej obowiązków niepieniężnych nakładanych w drodze decyzji Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w sprawach naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych. Analizowana problematyka obejmuje zagadnienia dotyczące kompetencji Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych do nakładania obowiązków niepieniężnych w sprawach naruszenia przepisów o ochronnie danych osobowych, podstawy prawnej prowadzenia egzekucji administracyjnej obowiązków niepieniężnych z zakresu ochrony danych osobowych, wierzyciela oraz organu egzekucyjnego tych obowiązków oraz środków egzekucyjnych mających zastosowanie do ich egzekucji.